Vorige pagina

Raadplegen communicatiecontext Leerlingzaken PO

Wilt u contact opnemen met de leerlingenadministratie van een andere school, bijvoorbeeld voor het afstemmen van in- en uitschrijfdatums? Dan kunt u de contactgegevens van de andere school via de communicatiecontext Leerlingzaken in RIO raadplegen.
Het is belangrijk dat uw eigen school ook de contactgegevens bij de communicatiecontext Leerlingzaken heeft gevuld. We raden u aan om dit bij al uw onderwijsaanbieders te doen. Meer informatie over communicatiecontexten en het registreren van de contactgegevens vindt u hier.
Wat is de communicatiecontext Leerlingzaken?
De communicatiecontext Leerlingzaken is bedoeld om andere onderwijsinstellingen met de juiste afdeling binnen je eigen organisatie contact op te laten nemen als er vragen zijn over leerlingen die of bij uw onderwijsaanbieder zich hebben aangemeld of ingeschreven, of van uw onderwijsaanbieder afkomstig zijn. 

Wie vormen de doelgroep van de communicatiecontext Leerlingzaken? 
De doelgroep van de communicatiecontext Leerlingzaken wordt gevormd door andere onderwijsinstellingen. Zij kunnen uw contactgegevens bij Leerlingzaken raadplegen wanneer ze inloggen in RIO met de rol RIO RPL context instellingen. De contactgegevens bij Leerlingzaken zijn niet openbaar in te zien.

Hoe kan ik de communicatiecontext Leerlingzaken van een andere onderwijsinstelling raadplegen?
Volg onderstaande stappen om de contactgegevens van de andere school te bekijken:
 1. Log in op Mijn DUO Zakelijk.
 2. Klik rechtsboven in het scherm op uw naam.
 3. Klik in het opengeklapte menu op RIO.
 4. Klik op ‘Zoeken en Vinden’.
 5. U kunt bovenaan de pagina gebruik maken van de zoekfunctie:
  Balk zoeken
 6. In de zoekbalk kunt u zoeken op bijvoorbeeld onderwijsaanbiederscode, instellingscode, bestuursnummer, naam of plaats. We raden u voor het raadplegen van de context aan om te zoeken op onderwijsaanbiedercode format van de code 999A999) of onderwijsaanbiedernaam
 7. Klik op het vergrootglas aan de rechterkant voor resultaten. Wilt u het aantal zoekresultaten verkleinen? Maak dan gebruik van meerdere zoektermen in het zoekvenster, bijvoorbeeld naam van de onderwijsaanbieder en plaatsnaam. Om gerichter te zoeken kunt u ook gebruik maken van de filters in het menu aan de linkerkant.
   
 8. A. Wilt u contact met de leerlingenadministratie van de onderwijsaanbieder? Klik in de zoekresultaten op de gegevens van onderwijsaanbieder (format code 999A999). U ziet nu een detailscherm met daarin de gegevens van de onderwijsaanbieder met aan de linkerkant een menu. Kies in het menu voor Contactgegevens. U ziet nu een overzicht van de geregistreerde communicatiecontexten van de onderwijsaanbieder. Klik in het linkermenu op de communicatiecontext Leerlingzaken. 
  Zijn de contactgegevens bij Leerlingzaken niet gevuld? Gebruik dan de contactgegevens van de communicatiecontext Algemeen. Zijn deze contactgegevens ook niet gevuld? Raadpleeg dan de contactgegevens van het bestuur.

  B. Wilt u contact met het bestuur? Klik in de zoekresultaten op de gegevens van onderwijsbestuur (format code 999B999). U ziet nu een detailscherm met daarin de gegevens van het bestuur met aan de linkerkant een menu. Kies in het menu voor Contactgegevens. U ziet nu een overzicht van de geregistreerde communicatiecontexten van het bestuur. Klik in het linkermenu op de communicatiecontext Leerlingzaken.
  Zijn de contactgegevens bij Leerlingzaken niet gevuld? Gebruik dan de contactgegevens van de communicatiecontext Algemeen. 

Vragen?

Hebt u vragen over het registreren van de communicatiecontexten? Dan kunt u contact opnemen met de RIO-helpdesk via het e-mailadres rio@duo.nl.

Hebt u vragen over een registratie in ROD? Dan kunt u contact opnemen met de Helpdesk ROD PO. U kunt bellen op 050-5997766 op werkdagen van 9.00 tot 13.00. Of stel uw vraag via helpdeskpo@rod.duo.nl. Vermeld uw instellingscode of bestuursnummer. 


Laatst gewijzigd op 03-07-2024