Vorige pagina

Koppelen juiste vestigingserkenning met juiste onderwijslocatie vo

(Signaal 'Onderwijslocatie hoort niet bij de vestigingscode' in het kwaliteitscontrolebestand in Mijn DUO) In ROD is een controle op de koppeling in RIO tussen het onderwijslocatiegebruik met de vestigingserkenning. Is deze koppeling er niet of is er een koppeling met een andere vestigingserkenning, dan krijgt u in het kwaliteitscontrolebestand in ROD het signaal ‘Onderwijslocatie hoort niet bij de vestigingscode’. Voor het wijzigen van de vestigingserkenning hebt u de rol ‘RIO Beheren onderwijslocatiegebruik’ nodig. Als u deze rol niet juist gekoppeld hebt kunt u hier meer informatie vinden.

Volg onderstaande stappen om de koppeling van een onderwijslocatie aan een vestigingserkenning in RIO te wijzigen:

 1. Log in op Mijn DUO Zakelijk.
 2. Klik rechtsboven in het scherm op uw naam.
 3. Klik in het opengeklapte menu op ‘RIO’.
 4. Klik op ‘Mijn organisatie’. Als u voor meerdere organisaties geautoriseerd bent, selecteer dan de organisatie waar u de melding voor heeft gekregen.
 5. Klik op onderwijslocaties en zoek de betreffende onderwijslocatie in het overzicht.


 6. Kijk naar de bijbehorende vestigingserkenning. We raden u aan om de datum bij ‘Actief per’ op te schrijven. Deze datum hebt u later als wijzigingsdatum bij stap 9 nodig.

 7. Klik op 'Wijzig'.

 8. U ziet in de blauwe balk de huidige vestigingserkenning. Aan de rechterkant kunt u door middel van de pijl het overzicht zien van alle vestigingserkenningen die onder uw bevoegd gezag vallen. Selecteer hier de juiste vestigingserkenning.
  Let op: de koppeling met de foutieve vestigingserkenning blijft. (Zie stap 10).
 9. Bij de wijzigingsdatum vult u de datum van het onderwijslocatiegebruik in die u bij stap 6 hebt opgeschreven. Klik hierna op 'Bewaar'.

 10. U ziet nu een koppeling met twee vestigingserkenningen. De koppeling met de foutieve vestigingserkenning kunt u niet zelf verwijderen. Met het verwijder- en wijzigformulier van deze pagina kunt u via de helpdesk RIO deze koppeling laten verwijderen. Deze vindt u hier.
Vragen?
Helpdesk RIO
Hebt u vragen over de registratie in RIO? Neem dan contact op met de helpdesk RIO van DUO:
 • mail: rio@duo.nl
 • telefonisch: 050 - 599 7738, optie 3 (maandag t/m vrijdag van 09:00 – 13:00 uur)

Helpdesk Security Service Desk (SSD)
Hebt u vragen over de beheer- en gebruikersrollen en autorisatie hiervan? Of kunt u niet inloggen? Neem dan contact op met de helpdesk SSD van DUO:

Laatst gewijzigd op 16-04-2024