Vorige pagina

Wijzigen onderwijsaanbieder voor SZW erkende onderdelen

Zijn de onderdelen van OCW-erkende opleidingen erkend door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid? Het opleidingskeurmerk (erkenning) wordt dan geregistreerd bij de betreffende opleiding (ook wel het onderdeel). Als dit geregistreerd is, moet u de SZW-erkenning koppelen aan de onderwijsaanbieder. Als u dit niet doet, zullen de opleidingen niet zichtbaar worden voor de burger bij het UWV.

Volg onderstaande stappen voor het wijzigen van een onderwijsaanbieder:

  1. Log in op Mijn DUO Zakelijk.
  2. Klik rechts boven in het scherm op uw naam.
  3. Klik in het opengeklapte menu op RIO.
  4. Klik op 'Mijn organisatie'. Als u voor meerdere organisaties geautoriseerd bent kunt u hier een keuze maken voor welke organisatie u gegevens wilt wijzigen.
  5. De organisatiestructuur verschijnt in beeld. Klik op de onderwijsaanbieder die u wilt wijzigen.
  6. Scrol naar beneden naar 'Bijbehorende OCW Onderwijsinstellingserkenning'. 
  7. Klik rechtsboven in het scherm op 'Wijzig'. 
  8. Selecteer bij 'Onderwijsinstellingserkenning' de erkenning van SZW. Deze herkent u aan SZW gevolgd door 4 cijfers (bijvoorbeeld SZW0001).
  9. Vul de ingangsdatum van de wijziging in. Vul hier de datum van vandaag in. Als u deze datum niet aanpast ligt de ingangsdatum automatisch 7 dagen in de toekomst en zijn de opleidingen niet direct zichtbaar bij het UWV. U kunt geen wijziging doorgeven voor het verleden. 
  10. Controleer de invulvelden en klik op Bewaar.

Vragen?
Helpdesk Security Service Desk (SSD)
Hebt u vragen over de beheer- en gebruikersrollen en autorisatie hiervan? Of kunt u niet inloggen? Neem dan contact op met de helpdesk SSD van DUO:

EDU-DEX
Hebt u vragen over de aanlevering met EDU-DEX? Neem dan contact op met EDU-DEX:

Gegevens onjuist opgevoerd?
Hebt u gegevens onjuist opgevoerd of een andere fout gemaakt? Via het onderstaandverwijder of wijzigformulier kunt u een registratie laten verwijderen. Ook kunt u sommige gegevens die u zelf niet kunt wijzigen, laten wijzigen via het formulier. Mail het ingevulde formulier naar rio@duo.nl.

Let op: verwijder geen scholingsactiviteiten waar al STAP-budget voor is toegekend. Dit zorgt voor administratieve problemen bij het UWV. 


Laatst gewijzigd op 07-09-2023