Vorige pagina

Raadplegen Instellingen en Opleidingen HO

Op de pagina Instellingen en opleidingen op de zakelijke site van DUO, vindt u openbare gegevens over instellingen, opleidingen en bekostiging. Voor het hoger onderwijs vervangt deze pagina het raadplegen van het voormalige CROHO. Om die reden is hieronder een aantal veel gebruikte raadpleeghandelingen in stappen uitgewerkt. Mist u een handeling die veel gebruikt wordt? Laat het ons weten via de RIO Helpdesk: rio@duo.nl.

Wilt u hulp bij het zoeken van andere openbare informatie in Instellingen en opleidingen? De algemene instructie Raadplegen Instellingen en Opleidingen, helpt u hiermee verder. 

Hoe staan mijn instellings- en opleidingsgegevens geregistreerd?
 1. Vul in de zoekbalk onder ‘Instellingen en opleidingen’ de:
  -instellingsnaam en/of opleidingsnaam in of
  -instellingscode en/of opleidingscode in
  In het witte kader in het midden van het scherm verschijnt het zoekresultaat.
 2. Hebt u de juiste opleiding gevonden? Klik op de opleiding. Het scherm met de gegevens van uw opleiding verschijnt.
  -Hebt u meerdere zoekresultaten? Klik in het menu aan de linkerkant op de zoekcategorie ‘Opleidingseenheden’ en kies voor ‘Hoger onderwijs’ of ‘Non formeel'. 
 3. Wilt u uw zoekresultaat verfijnen? Klik op ‘Resultaten verfijnen’  onder de zoekbalk in het witte kader. Aan de rechterkant verschijnt een menu met filteropties. Vink de benodigde filter(s) aan. De zoekresultaten worden hierop aangepast. 
 4. Wilt u een filter verwijderen? Klik dan op het kruisje naast het filter (in het blauwe vak) onder de zoekbalk.

Welke licenties zijn actief?
In Instellingen en Opleidingen kan gericht gezocht worden naar licenties door gebruik te maken van de gelijknamige zoekcategorie in het menu aan de linkerkant. 

 1. Klik op ‘Licenties’. Er verschijnt een dropdownmenu.  2. Klik op Hoger onderwijs. In het witte kader in het midden van het scherm verschijnen de zoekresultaten. 
 3. Vul in de zoekbalk onder ‘Instellingen en opleidingen’ uw instelling en/of opleiding in. Hiermee verfijnt u de zoekopdracht en verkleint u het aantal zoekresultaten.
 4. - Hebt u de juiste opleiding gevonden?
  Klik op de opleiding. Het scherm ‘Licentie’ verschijnt. Hierin staan de onderwijs- en vestigingslicenties en de onderwijsaccreditaties. Indien van toepassing is aangegeven waaruit de opleiding is ontstaan.
  - Wilt u uw zoekresultaten verfijnen en verkleinen?
  Klik op 'Resultaten verfijnen' bovenin het witte kader. Aan de rechterkant verschijnt een menu met filteropties. Vink de benodigde filter(s) aan. De zoekresultaten worden hierop aangepast. 5. Wilt u een filter verwijderen? Klik dan op het kruisje naast het filter. Downloaden gegevens

Wilt u uw zoekresultaten downloaden? Klik dan op de downloadfunctie onder de zoekbalk. U kunt hier de resultaten als CSV-bestand downloaden. 
Downloaden gegevens

Open data opvragen
Wilt u liever zelf een set van data maken voor uw eigen rapportages? Of wilt u gegevens uit RIO koppelen aan uw eigen data via een API? Ga dan naar Onderwijsdata op de website van DUO of naar LOD Onderwijsregistratie Link opent externe pagina .
Vragen?
Helpdesk RIO
Hebt u vragen over de registratie in RIO of over het raadplegen Instellingen en opleidingen? Neem dan contact op met de helpdesk RIO van DUO:
 • mail: rio@duo.nl
 • telefonisch: 050 - 599 7738, optie 4 (maandag t/m vrijdag van 09:00 – 13:00 uur)

Helpdesk STAP
Hebt u vragen over het registreren van uw opleiding voor het STAP-scholingsregister? Neem dan contact op met de helpdesk STAP van DUO:

Helpdesk SSG
Hebt u vragen over de registratie van uw opleidingserkenning? Neem dan contact op met de helpdesk SSG van DUO.
 • mail: ssg@duo.nl
 • telefonisch: 050-5997738 optie 2 (op werkdagen van 9.00- 13.00)

Laatst gewijzigd op 10-10-2023