Vorige pagina

Registreren onderwijslocatie(s) mbo/vavo

Een onderwijslocatie is de locatie waar het onderwijs gegeven wordt. Het doel van het registreren van een onderwijslocatie is om vast te leggen welke locaties bij het onderwijsbestuur in gebruik zijn en waar door onderwijsaanbieders onderwijs verzorgt kan worden. Als er uitsluitend sprake is van online onderwijs is de onderwijslocatie niet relevant. Er wordt gebruik gemaakt van het BAG register. Daarom kunt u alleen adressen of plaatsen in Nederland registreren.

Volg onderstaande stappen om de onderwijslocatie(s) te registreren:

 1. Log in op Mijn DUO Zakelijk.
 2. Klik rechtsboven in het scherm op uw naam.
 3. Klik in het opengeklapte menu op 'RIO'.
 4. Klik op 'Mijn organisatie'. Als u voor meerdere organisaties geautoriseerd bent selecteert u hier het onderwijsbestuur waarvoor u onderwijslocaties wilt registreren.
 5. Klik op 'Onderwijslocaties'.

 6. Klik op 'Onderwijslocatie toevoegen'.

 7. Vul bij 'Adres' (een deel van) het adres of plaats in. U ziet een drop-down-menu waaruit u het juiste adres kunt selecteren. Deze informatie is afkomstig uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Komt het adres dat u wilt registreren niet voor in de schermen? Neem dan contact op met de BAG voor het opvoeren van het adres.
 8. Vul bij 'In bedrijf sinds' de datum in waarop de onderwijslocatie in gebruik is genomen. 
 9. Controleer de invoervelden en klik op Bewaar.
U hebt nu een nieuwe onderwijslocatie geregistreerd. RIO maakt automatisch een onderwijslocatiecode aan, deze code ziet u in het scherm. Het format van deze code is altijd 999X999.
Vragen?
Helpdesk RIO
Hebt u vragen over de registratie in RIO of over het raadplegen Instellingen en opleidingen? Neem dan contact op met de helpdesk RIO van DUO:
 • mail: rio@duo.nl
 • telefonisch: 050 - 599 7738, optie 3 (maandag t/m vrijdag van 09:00 – 13:00 uur)

Inloggen en autorisatie
 • Bent u beheerder voor uw organisatie en hebt u vragen over de beheer- en gebruikersrollen en autorisatie hiervan voor RIO of kunt u niet inloggen? Neem dan contact op met de helpdesk RIO.
 • Bent u gebruiker en hebt u vragen over de gebruikersrollen en autorisatie hiervan of kunt u niet inloggen? Neem dan contact op met de beheerder van uw organisatie. 

Gegevens onjuist geregistreerd?
Hebt u gegevens onjuist opgevoerd of een andere fout gemaakt? Via het onderstaandverwijder of wijzigformulier kunt u een registratie laten verwijderen. Ook kunt u sommige gegevens die u zelf niet kunt wijzigen, laten wijzigen via het formulier. Mail het ingevulde formulier naar rio@duo.nl.

Let op: verwijder geen scholingsactiviteiten waar al STAP-budget voor is toegekend. Dit zorgt voor administratieve problemen bij het UWV. 


Laatst gewijzigd op 16-05-2024