Vorige pagina

Registreren onderwijsaanbieder(s) po

Het doel van het registreren van een onderwijsaanbieder is om vast te leggen welke onderwijsaanbieders, namens het onderwijsbestuur, het onderwijs verzorgen. Het gaat hier om de naam waaronder de scholingsactiviteiten worden aangeboden. Gebruikt u meerdere namen, zoals organisatienamen of labels, om scholingsactiviteiten aan te bieden? Dan legt u meerdere onderwijsaanbieders vast. 

Volg onderstaande stappen voor het registreren van een onderwijsaanbieder:

 1. Log in op Mijn DUO Zakelijk.
 2. Klik rechts boven in het scherm op uw naam.
 3. Klik in het opengeklapte menu op RIO.
 4. Klik op 'Mijn organisatie'. Als u voor meerdere organisaties geautoriseerd bent kunt u hier een keuze maken voor welke organisatie u gegevens wilt registreren.
 5. De organisatiestructuur verschijnt in beeld. Klik op 'Onderwijsaanbieder toevoegen'.

 6. Vul bij 'Naam' de naam van de onderwijsaanbieder in. Dit is de naam zoals de onderwijsinstelling bekend staat.
 7. Vul bij 'Internationale naam' eventueel de Internationale naam in. 
 8. Heeft u meerdere onderwijsinstellingserkenningen? Kies de juiste onderwijsinstelling(en) die gelden voor de betreffende onderwijsaanbieder. Heeft u één onderwijsinstellingserkenning? Dan kunt u hier geen keuze maken.

 9. Vul bij 'Oprichtingsdatum' de datum in waarop de onderwijsaanbieder is opgericht, dus vanaf wanneer deze aanbieder opleidingen aanbiedt. Let op: de oprichtingsdatum mag niet voor de datum van de erkenning liggen. 
 10. Controleer de invoervelden en klik op Bewaar.
U heeft nu een nieuwe onderwijsaanbieder geregistreerd. RIO maakt automatisch een onderwijsaanbiedercode aan, deze code ziet u in het scherm. Het format van deze code is altijd 999A999.


Vragen?
Helpdesk RIO
Hebt u vragen over de registratie in RIO? Neem dan contact op met de helpdesk RIO van DUO:
 • mail: rio@duo.nl
 • telefonisch: 050 - 599 7738, optie 4 (maandag t/m vrijdag van 09:00 – 13:00 uur)

Helpdesk Security Service Desk (SSD)
Hebt u vragen over de beheer- en gebruikersrollen en autorisatie hiervan? Of kunt u niet inloggen? Neem dan contact op met de helpdesk SSD van DUO:

Gegevens onjuist opgevoerd?
Hebt u gegevens onjuist opgevoerd of een andere fout gemaakt? Via het onderstaande wijzig- en verwijderformulier kunt u een registratie laten verwijderen. Ook kunt u sommige gegevens die u zelf niet kunt wijzigen, laten wijzigen via het formulier. Mail het ingevulde formulier naar rio@duo.nl.

Laatst gewijzigd op 12-07-2023