Vorige pagina

Registreren onderwijsaanbiedersgroep po

In sommige gevallen, met name bij grote besturen, is er ook een clustering van diverse onderwijsaanbieders (scholengemeenschap, onderwijsgroep et cetera) en/of onderwijsbegeleidingsaanbieders. Deze organisatorische eenheid is herkenbaar aan een eigen identiteit (en vaak ook naam en adresgegevens). Daarnaast wordt een cluster vaak voor een aantal taken aangestuurd door een eigen directie ten opzichte van het formele bevoegd gezag. Dit is de zogeheten onderwijsaanbiedersgroep. 
 
Heeft u binnen uw onderwijsbestuur een organisatorische eenheid? Volg dan onderstaande stappen om een onderwijsaanbiedersgroep te registreren: 
 1. Log in op Mijn DUO Zakelijk.
 2. Klik rechts boven in het scherm op uw naam.
 3. Klik in het opengeklapte menu op RIO.
 4. Klik op 'Mijn organisatie'. Als u voor meerdere organisaties geautoriseerd bent kunt u hier een keuze maken voor welke organisatie u gegevens wilt registreren.
 5. De organisatiestructuur verschijnt in beeld. Klik op 'Onderwijsaanbiedersgroep toevoegen'.

 6. Vul bij 'Naam' de naam van de onderwijsaanbiedersgroep in.
 7. Vul bij 'Internationale naam' eventueel de Internationale naam in. 
 8. Selecteer bij 'Onderwijsaanbieders of onderwijsbegeleidingsaanbieders' de aanbieders die onder het cluster vallen. 
 9. Vul bij 'Oprichtingsdatum' de datum in waarop de onderwijsaanbiedersgroep is opgericht. Let op: de oprichtingsdatum mag niet voor de datum van de erkenning liggen. 
 10. Controleer de invoervelden en klik op Bewaar.
U heeft nu een nieuwe onderwijsaanbiedersgroep geregistreerd. RIO maakt automatisch een onderwijsaanbiedersgroepcode aan, deze code ziet u in het scherm. Het format van deze code is altijd 999G999.

Vragen?
Helpdesk RIO
Hebt u vragen over de registratie in RIO? Neem dan contact op met de helpdesk RIO van DUO:
 • mail: rio@duo.nl
 • telefonisch: 050 - 599 7738, optie 4 (maandag t/m vrijdag van 09:00 – 13:00 uur)

Helpdesk Security Service Desk (SSD)
Hebt u vragen over de beheer- en gebruikersrollen en autorisatie hiervan? Of kunt u niet inloggen? Neem dan contact op met de helpdesk SSD van DUO:

Gegevens onjuist opgevoerd?
Hebt u gegevens onjuist opgevoerd of een andere fout gemaakt? Via het onderstaande wijzig- en verwijderformulier kunt u een registratie laten verwijderen. Ook kunt u sommige gegevens die u zelf niet kunt wijzigen, laten wijzigen via het formulier. Mail het ingevulde formulier naar rio@duo.nl.

Laatst gewijzigd op 12-07-2023