Vorige pagina

Stappenplan handmatig registreren STAP-scholingsregister voor Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) en particuliere instellingen

Dit stappenplan is opgesteld om onderwijsinstellingen te ondersteunen bij de handmatige registratie van de voor STAP benodigde gegevens in de Registratie Instellen en Opleiding (RIO). Zoals u wellicht al weet is dit een landelijk register waarin onderwijsinstellingen zelf drie zaken vastleggen: hun onderwijsaanbod, de manier waarop ze zijn georganiseerd en hoe je met ze in contact kan komen. RIO vervult de functie van STAP-scholingsregister. Opname in het STAP-scholingsregister kan alleen als men één van de vier erkenningen heeft.

Er zijn drie manieren om gegevens in RIO te registreren: 
1) via een geautomatiseerde koppeling tussen het eigen administratiesysteem en RIO
2) via EDU-DEX
3) handmatig via het RIO-portaal. 

Dit stappenplan is enkel van toepassing voor de handmatige registratie via het RIO-portaal. 

Wilt u voordat u begint met invoeren eerst meer informatie over STAP? Klik dan hier Link opent externe pagina

Het 8 stappenplan voor STAP budget

In RIO gaat u voor uw onderwijsinstelling de onderwijsaanbieder(s), de onderwijslocatie(s), het opleidingsaanbod dat u in aanmerking wilt laten komen voor STAP en de contactgegevens registreren. 

Stap 1: Breng uw organisatie in kaart
Voordat u RIO gaat vullen, is het goed om te bepalen hoe u uw onderwijsorganisatie in RIO wilt vastleggen. Vraag uzelf af hoe u de onderwijsorganisatie wilt presenteren/ profileren en hoe u dit nu bijvoorbeeld op uw eigen site al doet. Deze vragen helpen bij het maken van de juiste keuze. 

Daarnaast is het belangrijk dat u alvast de contactgegevens (telefoonnummer, e-mailadres, website, postadres en bezoekadres) van uw onderwijsaanbieders verzamelt. Deze gegevens hebt u nodig voor het vullen van de verschillende communicatiecontexten.
Stap 2: Vraag de juiste autorisaties aan
Om in het RIO portaal uw scholingsactiviteiten vast te kunnen leggen, heeft u toegang tot MijnDUO nodig en de RIO beheerdersrollen en eHerkenning op niveau 3 (of een token als u die al heeft). 
Voordat u de gegevens in RIO kunt vullen, moet u beschikken over de benodigde beheer- en gebruikersrollen in MijnDUO. Deze vraagt u aan met het formulier Toegang MijnDUO. 

Als u voor uw onderwijsinstelling de beheerder bent van MijnDUO, hebt u de RIO beheerdersrollen nodig om uzelf of een collega de RIO gebruikersrollen toe te kennen. Dit doet u door bij ‘Autorisatiebeheer’ de betreffende rollen en kenmerken te koppelen
De Beheerder RIO van MijnDUO kan gebruikersrollen toekennen aan collega’s. Het is wel zaak om het overzicht te bewaren en het vullen van RIO bij 1 of 2 personen te beleggen.

Stap 3: Voer de onderwijsaanbieder(s) op
Het doel van het toevoegen van een onderwijsaanbieder is om vast te leggen welke onderwijsaanbieders, namens het onderwijsbestuur, het onderwijs verzorgen.

Let op! Het gaat hier om de naam waaronder de onderwijsaanbieder de opleiding aanbiedt aan de burger. Gebruikt u meerdere namen (ook wel organisatienamen of labels genoemd) om opleidingen aan te bieden? Dan legt u meerdere onderwijsaanbieders vast. 

  • Klik op Onderwijsaanbieder toevoegen (zie groen gearceerd in onderstaande schermprint)
Psc 1 ONDERWIJSAANBIEDER TOEVOEGEN
Onderstaand scherm verschijnt.

Voer de volgende velden in:
  • Naam
  • Internationale naam (indien van toepassing)
  • Onderwijsinstellingserkenning (bij 1 erkenning automatisch ingevuld), heeft uw onderwijsaanbieder meerdere erkenningen? Zie uitleg onder het onderstaande scherm.
  • Oprichtingsdatum
Alle noodzakelijke velden ingevuld? Klik dan op bewaar. In het STAP-scholingsregister wordt een unieke aanduiding (OnderwijsAanbiederCode) aangemaakt, deze wordt getoond op het scherm. Deze code is gelijk aan de 'Opleider Id' die u bij het UWV, onder andere voor het STAP-aanmeldbewijs, gebruikt. 

Let op! Tijdens het opvoeren, komt u diverse optionele velden tegen. Wij raden u aan, indien mogelijk, ook deze velden zo veel mogelijk in te vullen. Dit geeft een vollediger beeld voor de burger, wanneer deze in de UWV portaal naar een onderwijsaanbieder of aangeboden opleiding zoekt.

PSC 1.1 Onderwijsaanbieder toevoegen
Let op! Heeft uw onderwijsaanbieder meerdere erkenningen (bijvoorbeeld OCW én NRTO)? Dan verschijnt er bij onderwijsinstellingserkenning een selectiebox. Vink hierin aan welke erkenning(en) van toepassing is/ zijn.

PSC 1.2 Onderwijsaanbieder toevoegen 2 erkenningen
Stap 4: Voer de onderwijslocatie(s) op
Het doel van het toevoegen van een onderwijslocatie is om vast te leggen op welke locaties van het onderwijsbestuur, opleidingen aangeboden worden. Indien er sprake is van online onderwijs, is het opvoeren van een locatie uiteraard niet van toepassing.

  • Klik op het Onderwijslocaties (groen gearceerd in onderstaande schermprint)
PSC 3-ONDERWIJSLOCATIE-TOEVOEGEN
Onderstaand scherm verschijnt
  • Voer een (deel van het) adres in
  • Er verschijnt een drop-down menu waaruit u het juiste adres kunt selecteren. Deze informatie is afkomstig uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG).
Let op! Komt het adres dat u wilt invoeren niet voor in de schermen, neem dan contact op met de BAG Link opent externe pagina voor het opvoeren van het adres.

PSC 5 Onderwijsadres selecteren drop down
  • Voer tot slot in vanaf welke datum de onderwijslocatie in gebruik is en klik op bewaar
PSC 6 Onderwijslocatie actief sinds
Uw onderwijslocatie is nu toegevoegd.

Let op! Hebt u per abuis een verkeerd adres ingevoerd of wilt u een onderwijslocatie op inactief zetten? Klik dan hier voor een toelichting.

Voordat u verder gaat
Nadat u de onderwijsaanbieder(s) en de onderwijslocatie(s) hebt opgevoerd, kunt u het opleidingsaanbod dat u in aanmerking wilt laten komen voor STAP opvoeren. Afhankelijk van de erkenning(en) die u heeft, kunt u opleidingen en cursussen uit de volgende categorieën van opleidingen opvoeren: middelbaar beroepsonderwijs en particulier onderwijs. 

Het opleidingsaanbod

Middelbaar beroepsonderwijs
Dit betreft de opleidingen die onderdeel zijn van de kwalificatiestructuur. Deze opleidingen kunt u alleen aanbieden (en opvoeren in RIO) als u een door OCW erkende mbo-instelling (bekostigd en niet bekostigd) bent. Ook onderdelen van opleidingen uit de kwalificatiestructuur, keuzedelen en certificaten, kunt u in RIO als aangeboden opleiding opvoeren en in aanmerking laten komen voor STAP. De door OCW bekostigde BOL opleidingen, kunnen niet voor STAP-budget geregistreerd worden, omdat het lesgeld wordt geïnd door DUO.

Particulier onderwijs
Hieronder vallen alle andere opleidingen en cursussen die niet behoren tot het hoger onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs, maar die wel in aanmerking komen voor STAP. 

Opleidingseenheid, aangeboden opleiding en cohort
In RIO wordt onderscheid gemaakt tussen de opleidingseenheid, de aangeboden opleiding en het cohort. Hier onder wordt kort toegelicht wat deze termen inhouden.

• Opleidingseenheid
De opleidingseenheid is een geheel van kennis, inzicht en vaardigheden die door middel van een naam in RIO wordt vastgelegd. Het kan gaan om een volledige opleiding, een deel van een opleiding, een cursus, een training etc. Sommige opleidingseenheden zijn erkend. Dat geldt voor het middelbaar beroepsonderwijs, de door NLQF ingeschaalde kwalificaties en de door sector- en brancheorganisaties erkende opleidingen. Opleidingserkenningen worden in RIO door de erkennende organisatie opgevoerd. Als u een erkende opleidingseenheid aanbiedt, dan staat deze opleidingseenheid al geregistreerd in RIO. Niet erkende opleidingseenheden worden door de onderwijsaanbieder in RIO opgevoerd.

• Aangeboden opleidingen
De aangeboden opleiding is een opleidingseenheid die door een onderwijsaanbieder, al dan niet op een bepaalde onderwijslocatie wordt aangeboden. De aangeboden opleidingen worden door de onderwijsaanbieder zelf opgevoerd in RIO.

• Cohort
Het cohort is de programmering van een aangeboden opleiding, met onder andere een startdatum en een einddatum. De cohorten worden, samen met de aangeboden opleiding, opgevoerd door de onderwijsaanbieder. Een cohort is een registratie van een scholingsactiviteit. Om uw scholingsactiviteit in aanmerking te laten komen voor het STAP scholingsaanbod, is het noodzakelijk cohorten op te voeren. 

Het opleidingsaanbod per type erkenning

Door OCW erkende mbo-instellingen
OCW erkende mbo-instellingen kunnen de BBL opleidingen uit de kwalificatiestructuur voor STAP in aanmerking laten komen, evenals de keuzedelen en de certificaten. OCW erkende mbo-instellingen kunnen daarnaast zelf ontwikkelde cursussen en trainingen in RIO opvoeren en in aanmerking laten komen voor STAP. Deze vallen in RIO onder het particulier onderwijs.

Onderwijsinstellingen met een NRTO-keurmerk
Onderwijsinstellingen met alleen een NRTO-keurmerk kunnen zelf ontwikkelde cursussen en trainingen in RIO opvoeren en in aanmerking laten komen voor STAP. Deze vallen in RIO onder het particulier onderwijs. Er zijn ook onderwijsinstellingen met een NRTO-keurmerk die tevens een door OCW erkende mbo-instelling zijn. In dat geval kunnen zij ook opleidingen uit de categorie middelbaar beroepsonderwijs in aanmerking laten komen voor STAP.

Onderwijsinstellingen die door NLQF ingeschaalde opleidingen aanbieden
Onderwijsinstellingen die door NLQF ingeschaalde opleidingen aanbieden en geen andere erkenning in het kader van STAP hebben, kunnen alleen díe opleidingen voor STAP in aanmerking laten komen. Deze vallen in RIO onder de sector particulier onderwijs.

Onderwijsinstellingen die door een sector- or brancheorganisatie erkende opleidingen aanbieden
Onderwijsinstellingen die door een sector- of brancheorganisatie erkende opleidingen aanbieden en geen andere erkenning in het kader van STAP hebben, kunnen alleen die opleidingen voor STAP in aanmerking laten komen. Deze vallen in RIO onder de categorie particulier onderwijs.

Is uw opleiding niet OCW-erkend? Check dan eerst of uw opleiding(seenheid) al bij uw onderwijsbestuur is opgevoerd.
Het kan voorkomen dat uw opleiding(seenheid) nog niet voorkomt in RIO (bijvoorbeeld omdat de opleiding al wel bekend is maar nog niet door de erkennende instantie is opgevoerd.)
In dit geval heeft u de mogelijkheid deze opleiding zelf toe te voegen. Onderstaande instructie helpt u hierbij.  

  • Klik op het onderwijsbestuur, zoals groen gearceerd in onderstaand scherm.
STAP 5 -1- OPLEIDINGSEENHEID TOEVOEGEN
Onderstaand scherm verschijnt
  • Klik op ´Opleidingen´
STAP 5 -2- OPLEIDINGSEENHEID TOEVOEGEN
In onderstaan scherm kunt u zien welke opleidingen al zijn opgevoerd.
  • Staat de opleiding die u wilt opvoeren in het opleidingsaanbod hier al tussen? Ga dan verder met ‘Stap 5: Voer het opleidingsaanbod op’
  • Staat de opleiding er niet bij? Klik dan op ´Opleiding toevoegen´

STAP 5 -3- OPLEIDINGSEENHEID TOEVOEGEN
In onderstaand scherm kunt u alle gegevens behorend bij uw opleidingseenheid toevoegen.
  • Selecteer de Sector die van toepassing is
  • Voer de Eigen naam van de aangeboden opleiding in
  • en eventueel de korte- en internationale naam (optioneel)
  • Geef aan onder welke afkorting en met welke omschrijving de opleiding moet worden weergegeven (optioneel)
  • Soort waardedocument: Geef aan wat voor waardedocument de onderwijsvolger na afronding van de opleiding ontvangt
  • Niveau: Geef aan op welk niveau de betreffende opleiding wordt aangeboden
  • EQF en NLQF: Geef aan welke erkenning van toepassing is voor de betreffende aangeboden opleiding. 
    Meer informatie nodig over NLQF en EQF? Klik dan hier.  Link opent externe pagina
  • Geef aan welke Studielast en Studielasteenheid van toepassing zijn (optioneel) 
Voer tot slot de begindatum in en klik op bewaar. 
De opleidingseenheid is toegevoegd, u kunt de aangeboden opleiding nu opvoeren voor het STAP-budget. 

STAP 5 -4- OPLEIDINGSEENHEID TOEVOEGEN
Stap 5: Voer de aangeboden opleiding(en) op
In het kader van het STAP-budget, moet vastgelegd worden welke opleiding(en) de onderwijsaanbieder aanbiedt. Daarbij wordt een relatie gelegd met een (erkende) opleidingseenheid en is het mogelijk aan te geven waar deze opleiding wordt gegeven (onderwijslocatie). 

  • Klik op ‘Mijn organisatie’ om naar de organisatiestructuur te gaan.
  • Klik op ‘Aangeboden opleidingen’ onder de onderwijsaanbieder waar een aangeboden opleiding moet worden toegevoegd.
  • De aangeboden opleidingen die al geregistreerd zijn, worden hier getoond.
PSC 10 STAP 5 AANGEBODEN OPLEIDINGEN
  • Klik op ‘Aangeboden opleiding toevoegen’.
PSC 10.1 STAP 5 Aangeboden opleidingen MBO

U krijgt een vervolgscherm voor het opvoeren van een aangeboden opleiding (zie hieronder). Klik op het opleidingsniveau dat voor uw opleidingsaanbieder van toepassing is. 
Aangeboden opleiding toevoegen MBO
Let op! Tijdens het opvoeren, komt u diverse optionele velden tegen. Wij raden u aan, indien mogelijk, ook deze velden zo veel mogelijk in te vullen. Dit geeft een vollediger beeld voor de burger, wanneer deze in de UWV portaal naar een onderwijsaanbieder of aangeboden opleiding zoekt.
  • Selecteer bij ‘Sector’ de juiste categorie en kies vervolgens de Opleiding (alle opleidingen die in RIO bekend zijn worden weergegeven)
  • Vul nu de velden onderwijslocatie, eerste instroomdatum, eigen- en internationale naam van de opleiding in
  • Vul de opleidingsduur in (indien niet ingevuld wordt deze automatisch op 240 uur gezet)
  • Selecteer in de velden Leertraject, MBO Niveau (optioneel), toelatingseisen, toegankelijkheid, doorlopende leerlijn VMBO MBO (optioneel) en voertaal (optioneel) de opties die voor uw aangeboden opleiding van toepassing zijn
  • Voer de URL in die verwijst naar het opleidingsaanbod op uw website (optioneel)
  • Selecteer een eventuele samenwerkende onderwijsaanbiedercode en geef aan of er toestemming is voor de STAP-regeling (optioneel)
  • Geef tot slot aan wat de begindatum van de aangeboden opleiding is en klik op Bewaar
Uw aangeboden opleiding is nu toegevoegd.

PSC 10.2 en 10.4 STAP 5 Aangeboden opleidingen MBO
PSC 10.3 STAP 5 Aangeboden opleidingen MBO

Aangeboden opleiding toevoegen Particulier Onderwijs
Let op! Tijdens het opvoeren, komt u diverse optionele velden tegen. Wij raden u aan, indien mogelijk, ook deze velden zo veel mogelijk in te vullen. Dit geeft een vollediger beeld voor de burger, wanneer deze in de UWV portaal naar een onderwijsaanbieder of aangeboden opleiding zoekt.
  • Selecteer bij ‘Sector’ de juiste categorie en kies vervolgens de Opleiding (alle opleidingen die in RIO bekend zijn worden weergegeven). 
  • Vul de velden onderwijslocatie, eerste instroomdatum, eigen- en internationale naam opleiding in.
  • Vul de opleidingsduur in (indien niet ingevuld wordt deze automatisch op 240 uur gezet)
  • Selecteer in de velden niveau (optioneel) en voertaal (optioneel) de opties die voor uw aangeboden opleiding van toepassing zijn.
  • Voer de URL in die verwijst naar het opleidingsaanbod op uw website (optioneel)
  • Selecteer een eventuele samenwerkende onderwijsaanbiedercode (niet invullen voor Particulier onderwijs!) 
  • Geef aan of u de aangeboden opleiding in aanmerking wilt laten komen voor de STAP-regeling (optioneel) 
  • Geef tot slot aan wat de begindatum van de aangeboden opleiding is en klik op Bewaar
Uw aangeboden opleiding is nu toegevoegd.

PSC 10.2 en 10.4 STAP 5 Aangeboden opleidingen MBO

PSC 10.5 STAP 5 Aangeboden opleidingen Particulier Onderwijs
Begrippenlijst MBO en Particulier Onderwijs
Sector 
Bij het veld ‘Sector’ kiest u voor de juiste sector.
Het systeem bouwt dan een selectielijst op met de opleidingen van de gekozen sector en er verschijnen meer sectorspecifieke velden. 
 
Opleiding
Bij het veld ‘Opleiding’ dient u een opleiding te kiezen uit de selectielijst of kunt u een opleiding zoeken via de zoekfunctie. 
 
Onderwijslocatie (optioneel)
Het is optioneel om bij het veld ‘Locatie’ een onderwijslocatie te kiezen uit de geregistreerde Onderwijslocaties. Is er sprake van bijvoorbeeld online onderwijs, dan kan dit veld leeg gelaten worden
 
Eerste instroomdatum (optioneel)
Het is optioneel om bij dit veld de datum in te vullen waarop voor het eerst studenten de desbetreffende opleiding kunnen volgen. Deze datum mag een datum in de toekomst zijn.
 
Eigen naam (optioneel)
U kunt hier de naam invullen van de Aangeboden Opleiding zoals deze gehanteerd wordt in het maatschappelijk verkeer, bijvoorbeeld op de website. Als u geen eigen naam invult, zal de officiële opleidingsnaam worden getoond. 
 
Internationale naam (optioneel)
Het is optioneel om hier de internationale naam van de Aangeboden Opleiding vast te leggen.
 
Afwijkende opleidingsduur omvang en eenheid (optioneel)
De afwijkende opleidingsduur omvang is de lengte van tijd van een opleiding uitgedrukt in studieduur eenheden (week, maand of jaar). De afwijkende opleidingsduur eenheid is de hoeveelheid waarin de studieduur wordt uitgedrukt.
Het is optioneel om hier de afwijkende opleidingsduur omvang en eenheid vast te leggen. 
 
Leertraject
Selecteer in dit veld de juiste leerweg voor uw aangeboden opleiding.

MBO Niveau
Geef in dit optionele veld aan op welk niveau de aangeboden opleiding wordt verzorgd.

Toelatingseisen
In dit veld kunt u aangeven of er toelatingseisen van toepassing zijn bij het volgen van de aangeboden opleiding.

Toegankelijkheid
In dit veld geeft u aan of uw aangeboden opleiding voor iedereen of voor een specifieke doelgroep toegankelijk is.

Doorlopende leerlijn VMBO/MBO
Geef hier aan of er sprake is van een doorlopende- of geïntegreerde leerlijn.

Voertaal
In dit optionele veld kunt u aangeven in welke taal er onderwijs wordt gegeven.

Eigen naam opleiding kort
Indien u wilt afwijken van de algemene gehanteerde naam van de opleiding kunt u in dit veld de door u gehanteerde naam invoeren.

Internetadres
In dit optionele veld kunt u hier een websiteadres vastleggen, deze zal als een link worden getoond in het burgerportaal van UWV. Wij raden u aan te kiezen voor een URL die verwijst naar een pagina met meer informatie over de betreffende opleiding.
website te routeren.

Samenwerkende Onderwijsaanbiedercode (optioneel)
Wordt de opleiding gegeven samen met een andere onderwijsaanbieder, en wilt u dit ook laten terugkomen in het scholingsregister, dan kunt u hier de onderwijsaanbiedercode vastleggen.
 
Toestemming STAP regeling
Geeft de onderwijsaanbieder toestemming om deze aangeboden opleiding te publiceren in het scholingsregister (in het kader van de STAP-budget regeling)?

Begindatum
Vul bij het veld ‘Begindatum’ de begindatum van de aangeboden opleiding in.
Deze datum mag in het verleden liggen (namelijk de datum waarop de Aangeboden Opleiding voor het eerst werd aangeboden door de Onderwijsaanbieder op de gekozen Onderwijslocatie)
Stap 6: Voer cohorten op
Nadat u de opgevoerde aangeboden opleiding hebt opgeslagen, moet u nog een cohort toevoegen. Hiermee geeft u een start- en einddatum, opleidingsvorm en prijs van de opleiding mee. Een cohort is een unieke registratie van een scholingsactiviteit. Voor elk startmoment (schooljaar) dient u dus een aparte cohort op te voeren. Als een cohort niet is ingevuld, komt de aangeboden opleiding niet in aanmerking voor STAP.

  • Klik onderin het scherm (groen gearceerd) op Cohort toevoegen
Let op! Een cohort dient elk jaar opnieuw opgevoerd te worden. Wanneer u in een later stadium een cohort wilt opvoeren doet u dit op de volgende manier:
  • Zoek de opleidingscode of naam van de aangeboden opleiding op in de lijst
  • Klik onderin het scherm (groen gearceerd) op Cohort toevoegen
PSC 12 STAP 6 Cohort toevoegen
De velden die u in onderstaand scherm dient in te vullen zijn:
  • De Cohort code (wordt gebruikt om een scholingsactiviteit te identificeren, deze moet dus te allen tijde uniek zijn)
    Is de identificatie die wordt gebruikt om een specifiek(e) uitvoering/ startmoment van een aangeboden opleiding aan te duiden. Voor een aangeboden opleiding die op meerdere momenten start, dient dus elke keer een nieuw cohort aangemaakt te worden. Om voor STAP-budget in aanmerking te komen moet iedere cohort binnen de onderwijsaanbieder uniek zijn (voorbeelden van cohortcodes: 0180-AUG, 0200-Flex of program_100412). De cohort code is gelijk aan de ‘Scholing ID’ die u bij UWV gebruikt voor o.a. het STAP-aanmeldingsbewijs.
  • Cohort status (open of gesloten)
  • Het begin en het einde van de aanmeldperiode
  • Het instroommoment of de -periode
    Het instroommoment is een vaste datum (bijvoorbeeld 1 september 2021), bij de instroomperiode kunnen onderwijsvolgers instromen op een willekeurige datum binnen de opgegeven instroomperiode (denk bijvoorbeeld aan een online opleiding waarbij op meerdere momenten ingestapt kan worden.)
  • Geef tot slot aan of er een toestemming is vereist voor de aanmelding.
    Selecteer hier ja als bijvoorbeeld, voorafgaand aan de start van de aangeboden opleiding, moet zijn voldaan aan bepaalde toelatingseisen (zoals een vooropleiding of certificaten) 
Alle overige velden zijn optioneel in te vullen. 
Nadat u alles hebt ingevuld klikt u op bewaar

PSC 11.1 STAP 6 Cohort toevoegen 1
PSC 11.2 STAP 6 Cohort toevoegen 2
Stap 7: Opvoeren van een prijs

Nadat u de opgevoerde cohort hebt opgeslagen, moet u nog twee keer een prijs toevoegen. Ook het toevoegen van deze prijzen is een voorwaarde om deze scholingsactiviteit in aanmerking te laten komen voor het STAP-budget. Let erop dat u zowel de Totaal verplichte kosten als de Totale STAP-subsidieerbare kosten toevoegt en dat de STAP subsidiabele kosten niet hoger zijn dan de totale kosten.

  • Klik onderaan de cohortgegevens op +prijs toevoegen (groen gearceerd). 
PSC 13 STAP 7 prijs toevoegen cohort
Onderstaand scherm verschijnt. 
  • Hier kunt u een keuze maken tussen ‘Totaal verplichte kosten’ of ‘Totale STAP-subsidieerbare kosten’. De 'Totaal verplichte kosten' is de catalogusprijs die door elke opleider zelfstandig mag worden bepaald. 
    U moet BEIDE bedragen opvoeren.
  • Klik na het invoeren op Bewaar.
  • Herhaal deze stap als uw aangeboden opleiding ook in aanmerking komt voor STAP-subsidie. De 'Totale STAP-subsidieerbare kosten' is dat deel van de catalogusprijs dat voor STAP-subsidie in aanmerking komt. 
  • Klik opnieuw op Bewaar. 
Volgens de regeling komen de volgende kosten in aanmerking voor het STAP-budget: 
- Lesgeld, cursus-, of examengeld 
- Kosten van door de opleider verplicht gestelde leermiddelen of beschermingsmiddelen (dienen noodzakelijk te zijn voor het volgen en afronden van de scholingsactiviteit.) 

PSC 14 STAP 7 prijs toevoegen cohort
Stap 8: Controleer de gegevens van het onderwijsbestuur en voer de contactgegevens op

DUO registreert een bevoegd gezag op basis van de gegevens in het Handelsregister.
Binnen RIO worden de gegevens van de bevoegd gezag erkenning, opgenomen als Onderwijsbestuur. Het bevoegd gezag kan de contactgegevens en een naam bij het onderwijsbestuur vastleggen en wijzigen. De gegevens die door RIO uit het Handelsregister zijn overgenomen kunnen niet gewijzigd worden via het scherm. Dit kan alleen via de registratie bij de Kamer van Koophandel

Vullen contactgegevens t.b.v. STAP

Voor STAP is het vullen van de communicatiecontext STAP-budget zeer wenselijk. Het UWV zal namelijk gebruik maken van deze contactgegevens als er vragen zijn over registratie van het opleidingen aanbod, aanmeld- en deelnamebewijzen. Vult u deze communicatiecontext niet in? Dan zal het UWV de gegevens gebruiken die onder de communicatiecontext ‘Algemeen’ zijn vastgelegd of, indien dit ook niet is vastgelegd, de contactgegevens die in het Handelsregister zijn geregistreerd (behorend bij het onderwijsbestuur/ bevoegd gezag). 

  • Klik op het onderwijsbestuur en vervolgens op contactgegevens (zie groen gearceerde velden)
PSC 15 STAP 8 Contactgegevens controleren
PSC 16 STAP 8 Contactgegevens controleren
  • Voeg (aanvullende) contactgegevens toe via +contactgegevens toevoegen (als er nu nog niks staat) of bij elke categorie afzonderlijk (zie het groene vlak in onderstaande print)
Let op! De velden afdeling of functie, telefoonnummer en emailadres zijn openbaar. Vul hier dus geen naam, persoonlijk telefoonnummer of emailadres in (maar een algemeen telefoonnummer of emailadres zoals bestuur@...nl of info@...nl etc.)

PSC 18 STAP 8 Contactgegevens controleren
Nadat u op +contactgegevens toevoegen hebt geklikt verschijnt onderstaand scherm
  • Selecteer bij ‘Sector’ in het drop down menu de sector die voor uw opleidingsaanbieder van toepassing is en kies bij ‘Communicatiecontext’ voor de optie STAP budgetregeling.
  • Vul voor de volledigheid zoveel mogelijk van de optionele velden in.
Let op! Wilt u bij 'Postadres' een postbus of buitenlands postadres doorgeven, klik dan op de blauwe linkjes onderaan het invoerveld.
PSC 19 STAP 8 Contactgegevens invoeren STAP budgetregeling
PSC 19.1 STAP 8 Contactgegevens invoeren STAP budgetregeling